lørdag den 3. december 2011

Juletiden - en udfordring for mange

Juletiden er en udfordring for mange mennesker. Det er en tid hvor vi traditionelt indtager en hel del mere mad end resten af året. Der bages kager rundt omkring i de danske hjem i hidtil uset omfang, og når der laves konfekt og andre søde sager, så skal der lige "hygges" som vi danskere ynder at kalde det når vi kaster en overflod af madvarer ned i svælget.

Det er således en tid hvor mange tager fem-ti kilo på, men faktisk KAN du undgå mange af disse ting. Lidt omtanke i hverdagen, og så kan du stadig nyde andres bageri uden det behøver sætte sig på sidebenene. Det handler altsammen om både viljestyrke og kreativitet.

Der er ingen tvivl om at grøntsager er lidt sværere at finde - især fordi meget af det der præsenteres i discountbutikker er nødlidende varer som kommer langvejs fra i en tid hvor det skandinaviske vejr ikke ligefrem fordrer folkesundheden på dette område.

Men faktisk kan du skyde genvej, for rigtig mange frosne grøntsager er altså slet ikke i så dårlig kvalitet som nogle tror. Hvis du f.eks. sammenligner friske rosenkål fra Føtex med en frossen af slagsen, så får du bedre varer ved at købe dine rosenkål frosne...

Mange af den slags tanker kan faktisk godt gøre det nemmere for dig at fastholde en god og sund livsstil, og det kræver bare en smule mere omtanke næste gang du handler.

Nyd julemåneden på DIN måde, og glæd dig til flere indlæg her på bloggen i 2012.

Godt nytår. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar